KUVAUSKALUSTO

Olemme halunneet panostaa hyvään ammattikalustoon, jotta sinä saisit laadukkaita kuvia, 

kuvauskalusto kalusto canon zeiss canonl


Valokuvaaminen on mahtavaa homma! Välineurheilun merkitys ei  ole kovin suuri, jos ja kun kuvataan hyvissä olosuhteissa.  Et tarvitse tuhansien eurojen kuvauskalustoa hyvien kuvien ottamiseen, kun valoa on riittämiin, linnut laulavat ja kuvattava kohdekin on sopivan lähellä, eikä liiku ainakaan kovin nopeasti. Tilanne muuttuu oleellisesti, kun pitää tarvitaan erilaisia säätöjä,  valovoimaa, vakautta ja nopeutta. Tällöin kalustolla on merkitystä. Kokeilepa tätä vaikka kännykällä ensin kirkkaassa auringonpaisteessa ja sitten uudestaan iltahämärässä. Kuviin ilmestyy herkästi kohinaa, ja ne ovat epätarkkoja etkä myöskään helpolla otettua kuvaa oikealla hetkellä.  Kohde voi myös olla erinomaisen paikallaan ja itsessään hyvin valaistu,  mutta ei vain tahdo  onnistua. Kokeile vaikka kuvata täysikuuta kännykällä. 

Kamerarunkoina meillä on erinomaisen hyvin erityisesti toiminnalliseen kuvaukseen sopivat Canonin 1 DX  Mark II sekä Mark III. Optiikkaa löytyy moneen eri tilanteeseen ja käyttötarkoitukseen. Timon suosikkeja ovat Zeissin kiinteät ja manuaalitarkenteiset klassikkolinssit, Essin luottolinssit taas löytyvät Canonin L-sarjan linsseistä.

Kalustoa täydentää Sonyn mainio RX100 vi pokkari, jota käytetään reissuilla sekä silloin, kun isoa kameraa ei saa mahtumaan mukaan. Urheilu- ja tilannekuvausta teemme tarvittaessa myös GoProlla. 

Kuvaamme molemmat myös paljon kännykällä, paras kamerahan on nimittäin se, joka on mukana. Ja kännykkähän on juuri sellainen!  Toki kännykkäkuvaamisessa olosuhteiden tulee olla varsin armolliset, jotta kuvat onnistuvat hyvin. 

Kuvat otetaan RAW formaatissa ja viimeistellään Lightroomissa ja/tai Photoshopissa.